lördag 9 augusti 2008

Modeblogg?

Funderar på en ny....


Toyo toalettborste tillverkad i thermoplast. Trevlig design och bra kvalitet. Specialprodukt som endast finns en begränsad tid till lågt pris. Fast borste.

/Urban

torsdag 7 augusti 2008

Grattis tjejer

Hans Andersson har lagt fram en doktorsavhandling om raggning och flört på krogen. Fältstudier bedrivna i Umeå visar enligt Andersson att det är kvinnan som har makten på krogen. Nu kan man ju ifrågasätta fältstudier från Umeå men slutsatsen i avhandlingen är att könsrollerna blir väldigt synliga i just krogmiljö. Mannen attraheras av kvinnans blickar och dans och ska försöka tolka hennes signaler och även om mannen i ena ögonblicket blir avvisad kan mannen i nästa stund vara den som får gå hem med just henne. Just det ja... tjata omkull dom. Är det tjata som är receptet på en lyckad uppvaktning?

Andersson fortsätter med att betona att det är tjejerna som har makten och bestämmer spelets regler .. men bara tills man har hamnat i sängen. Efter det första sexet är all den makten borta, tänk på det tjejer. Samtidigt finns forfarande den där stämpeln som tjejer får mycket lättare än killar, nämligen slampa och hora. Är det en guideline/varning tjejer emellan att inte ge ifrån sig makten för enkelt.. det sabbar nämligen för alla andra tjejer.

Lite kortfattat innebär det att tjejer ska visa upp sig, spela svårfångad, men inte för svårfångad för då blir man utan, och inte hoppa i säng för tidigt. Traditionella könsroller som sagt.. nånstans misstänkte jag att sitta drucken i baren och nonchalera tjejer som en vanlig kväll för mig ser ut bidrar till riva gamla könsroller.´.


Feministen Markus

What's the Story Morning Glory....

Vi har haft bloggtorka några dagar. Rört om ämnen och diskuterat. Vi har så mycket att skriva om att vi inte riktigt vet var vi ska börja. Nånstans så inser vi också att vi kommer att bränna broar, om vi går på som vi tänkt. Det får vara så(vi simmar bra).

För egen del så har det varit mest arbete. Framtiden är oviss. Vet inte var, och med vad jag ska jobba i höst. Hade ju tjänstledigt i ett halvår för att jobba som försäljare. Mitt missbruk tog mig tillbaka till Sandvik, och där är jag överflödig på min arbetsplats för tillfället. Tidigare hade jag oroat mig, nu har jag inga problem med det. Känns mest spännande att kanske testa nått nytt. Vi får se vad det blir. När behandlingstiden är över och jag känner mig redo så kommer jag att bryta mark igen. Söka nya vägar till ett mer tillfredsställande arbete. Så är det.

Några ämnen som jag själv funderat på är: På vilka sätt vi "går vidare" efter ett uppbrott, och "sexfrustrationen" efter uppbrott. Intressanta ämnen båda två. De hänger nog ihop dessa båda. Vi börjar med "gå vidare" problematiken. Här ser jag ett tydligt mönster hos framförallt kvinnor. I alla fall då kvinnan är den som vill avsluta relationen. Många har redan försäkrat sig om att det finns möjligheter bakom hörnet innan de släpper taget om förhållandet de befinner sig i. I de flesta av mina tidigare relationer har det varit precis så. Är det rädslan för att vara själv som styr beteendet, eller är det helt enkelt så att det gör processen enklare? Kanske en kombination. Naturligvis kan det också vara så enkelt att den nya är mer intressant och handlingen styrs av känslor. Men av egen erfarenhet vet jag att ingen tidigare har lyckats med bedriften att få det att hålla. Vad säger ni, är jag ute och cyklar eller finns det nån typ av sanning i mitt påstående? Har kvinnor svårare att acceptera ensamhet?
När det gäller "sexfrustrationen" efter uppbrott så är den påtaglig. Det blir som ett vakuum. All den närhet som vi får i en relation är borta och vi blir frustrerade. Det är som en drog. Här måste vi råda bot! Hur hanterar ni det? Själv har jag varit så sugen på sex att jag klättrat på väggarna. Och att lösa det själv är inte lika roligt som förr.... Vi har snackat mycket om det här. Tillfälliga lösningar är inte längre ett alternativ för mig. Det har jag kommit fram till. Med tiden minskar ju suget, har Markus berättat. Så jag får väl klättra på väggarna ett tag till då...

/Urban

söndag 3 augusti 2008

bröllop

Igår var det bröllop. Tvillingbrorsan och Maria gifte sig samtidigt som lillgrabben deras döptes. En väldigt trevlig tillställning som ägde rum i Högbo. Jag kan tycka att det måste vara lite knepigt det där med att ha bott ihop i 11 år, har barn och hus och sedan gifta sig. Allvarligare än barn och hus kan det väl knappast bli. Men det blev allvarligare och man kunde faktiskt känna det. Jag förstår nu varför giftemål ännu fyller en rätt viktig funktion, både som kvitto på kärlek men även som försäkran om framtid tillsammans. Kort sagt ett väldigt lyckat bröllop. Efter cermonin åts och dracks det på Högbo Brukshotell. Bartendern som vanligtvis serverar enstaka flaskor vin till par fick fullt upp när sällskapet rasade in och började beställa av allt som fanns på drinklistan.
Lika jobbigt hade vi med att freda oss mot de två damer som satt och drack i baren. Det var två vänninor som satt och delade på en flaska vin men som tappade mer och mer intresset av att sitta och skvallra när det dök upp ett helt gäng stiliga killar i kostym. Och visst bollar man lite med tanken om umgänge med dessa vänninor för det är nämligen så att oavsett vilken tjej som sitter i baren överlägger man nästan alltid som kille vilka möjligheter som ges.
Fördel: Antagligen egna rum i högbo vilket innebär att man bara behöver gå 25 meter. Lathet ska man aldrig underskatta..
Nackdel: Dom var lite äldre för att utrycka det diplomatiskt.
Efter ett kort övervägande och antagligen till viss del av man inte var så berusad bestämde vi oss för att dra vidare från baren i högbo till baren på Livningroom. Det var som vanligt bara 40 minuter kvar när vi ramlade in. Bra med folk faktiskt. Som vanligt var den extremt vackra blonda tjejen där, hon bär alltid så snygga klänningar. Hon måste ha klippkort på livningroom på lördagar, helt superbra. Fortsätt gå ut så jag kan vila mina trötta ögon på dig ibland.
Det kom faktiskt fram en tjej och började prata med mig igår.. Uppenbarligen hade hon dragit nån slutsats av att jag bar kostym och ville delge mig den slutsatsen. Vi pratade en stund och hon hade fått för sig att det var ambitiösa killar som bär kostym. Jag har aldrig nånsin blivit beskyllt för att vara ambitös...tack tjejen. Sen visade det sig att hon inte var mer en 18 år gammal.. Jag har egna minimimått när jag fiskar och släppte rätt omgående intresset. Mer intresserad blev jag av den mörka tjejen från gävle som jag naturligvis inte sa mer än hej till. Undrar om hon är ledig, kanske till och med att man skulle skicka ett litet sms och fråga om hon är singel... Det sista var mer ett skämt..eller ett drömscenario.. ni fattar va?

För övrigt är Urban sugen på att göra tacos ikväll. Åhhh tacos är alltid så gott.. Alla gillar tacos... jag hatar tacos, tacos luktar som gammal muffra.. inte så gott enligt mig. Det lär bli pizza ikväll
Markus

Sådär ja.

Du hade mina tårar och min respekt.
Nu har du förlorat allt på ett klumpigt sätt.
Visst är det synd att vi aldrig lär oss.
Att det är sanningen som bär oss.
Lika snabbt som jag klämmer en finne.
Blev du nu raderat ur mitt minne.
/Urban